KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

O nas

Utworzenie pracowni edukacyjnej  „Eko-Audytorium”przy Szkole Podstawowej nr 1                 im. T. Kościuszki w Rawie Mazowieckiej w ramach Konkursu  „Nasze ekologiczne pracownie”, organizowanego przez Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Łodzi.
Całkowity koszt realizacji zadania objętego protokołem wynosił 55.036,00 zł, w tym 49.384,00 zł stanowiła dotacja z Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej     w Łodzi.

/uploads/5eda1f7f9d6e9/pages/1/content//sprawozdanie z eko-audytorium (1).docx

Procedury Bezpieczeństwa epidemicznego obowiązujące na terenie Szkoły Podstawowej nr 1 im. Tadeusza Kościuszki w Rawie Mazowieckiej

1.Procedury bezpieczeństwa epidemicznego obowiązujące na terenie szkoły
2.Higiena, czyszczenie i dezynfekcja pomieszczeń i powierzchni
3.Gastronomia
4.Procedura postępowania na wypadek podejrzenia zakażenia koronawirusem lub zachorowania na COVID-19
5.Procedury sprawnego przepływu informacji obowiązujące na terenie Szkoły Podstawowej nr 1
6.Procedura organizacji zajęć rewalidacyjnych i konsultacji uczniowskich
7.Procedura zapewnienia bezpieczeństwa w bibliotece szkolnej

Oświadczenia rodziców dotyczące uczęszczania dziecka/dzieci do szkoły

Oświadczenie rodziców - zgoda na udział w konsultacjach
Ankieta dla rodziców 
Oświadczenie rodziców - oddział przedszkolny

   Drodzy Rodzice

    Zmiana dotychczasowego trybu życia i nauki oraz zagrożenie spowodowane pandemią koronowirusa mogą się niekorzystnie odbić na kondycji psychicznej dzieci i młodzieży.

    Jeżeli zauważycie Państwo u swojego dziecka objawy stresu lub przygnębienia zapraszamy do telefonicznego  kontaktu z psychologiem, panią Beatą Paczkowską.

   Pani psycholog oczekuje na telefony w poniedziałek, wtorek, czwartek i piątek od godz. 12.30 do godz. 17.00, natomiast w środę w godz. 13.00 – 17.00

Numer telefonu: 781 700 307.


Zdalne nauczanie

 

Każdy uczeń SP1 może skorzystać z materiałów edukacyjnych przygotowanych przez nauczycieli, wykorzystując dziennik elektroniczny, ale również materiały edukacyjne można pobrać ze strony internetowej szkoły.
Jak pobrać materiały?
1. Wchodzimy na stronę internetową: www.sp1rawa.pl
2. Wybieramy zakładkę kadra lub zdalne nauczanie
3. Wybieramy swojego nauczyciela
4. Wybieramy dostęp ( w tym miejscu może pokazać się prośba o zalogowanie, używamy loginu i hasła otrzymanego od wychowawców)
5. Jesteśmy przekierowani na usługę OneDrive
6. Wchodzimy w to co nas interesuje lub nauczyciel przekazał do pracy w domu.

W przypadku braku możliwości zalogowania się do usługi Office365 prosimy o kontakt mailowy na adres: eoswiata@miastorawa.pl
Na stronie internetowej szkoły znajduje się aktywny email do wszystkich nauczycieli.


 

Jesteśmy bezpieczną szkołą, zwalczająca stereotypy, promująca humanistyczny system wartości i szacunek do tradycji. Zapewniamy uczniom wszechstronny rozwój i przyjazną atmosferę, jesteśmy szkołą szans i sukcesów, rozwijamy uczniów społecznie, uczymy wrażliwości, współdziałania w zespole, angażowania się w pracę na rzecz innych ludzi. Rozwijamy samorządność uczniowską i współpracę ze środowiskiem lokalnym.

Nasi uczniowie mają możliwość rozwijania swoich pasji, są przygotowywani do życia w zjednoczonej Europie i wprowadzani w świat kultury.

Miło nam zakomunikować, że w  czerwcu 2019r Szkoła Podstawowa nr 1 otrzymała zaszczytny tytuł SZKOŁY MISTRZÓW PROGRAMOWANIA.