KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

Inauguracja roku szkolnego 2021/2022 klas I

Uczniowie klas pierwszych spotkali się z dyrekcją szkoły i wychowawcami na sali gimnastycznej. Pani dyrektor Dorota Leszczuk życzyła uczniom dużo radości i owocnej pracy w nadchodzącym roku szkolnym, a następnie uczniowie wraz z wychowawcami i rodzicami rozeszli się do klas.

Inauguracja roku szkolnego 2021/2022

W uroczystym rozpoczęciu roku szkolnego 2021/2022 uczestniczyli uczniowie klas IV i zaproszeni goście.Podczas uroczystej inauguracji uczniów przywitał dyrektor szkoły Pan Jarosław Wasiak. Powodzenia w nowym roku szkolnym życzył wszystkim Burmistrz Miasta Rawa Mazowiecka i ksiądz Prałat naszej parafii.

Dzień Polskiej Niezapominajki

15 maja z okazji Dnia Niezapominajki zorganizowaliśmy on-line Szkolną Pocztę ”Nie zapomnij o mnie”. W tym dniu szczególnie promowaliśmy walory polskiej przyrody i różnorodność biologiczną oraz przypominaliśmy o potrzebie jej ochrony.

Miołajki w oddziałach przedszkolnych

W oczekiwaniu na Świętego Mikołaja dzieci z oddziałów przedszkolnych w dniu 4 grudnia wzięły udział w Turnieju Mikołajkowym. Dla dzieci przygotowano wiele atrakcyjnych zabaw i konkurencji: m.in. mikołajkowy fitness, wyścigi sportowe, uzupełnianie portretu Mikołaja z zamkniętymi oczami, tworzenie na czas najdłu...

Pomoc dla szpitala

Akcja charytatywna "Pomoc dla szpitala" została zakończona. Pragniemy serdecznie podziękować wszystkim Rodzicom, Nauczycielom i Dzieciom za udział w akcji.

Dzień głośnego czytania

29 września obchodzimy Dzień Głośnego Czytania, ustanowiony przez Polską Izbę Książki. Jego celem jest zwrócenie uwagi na pozytywny wpływ głośnego czytania na rozwój dzieci, natomiast data odnosi się do urodzin Janiny Porazińskiej, autorki wielu ciekawych książek dla dzieci i młodzieży. W ramach akcji w ś...

Zajęcia z Doradztwa Zawodowego

W ramach zajęć z Doradztwa Zawodowego 6 marca kl. VIIa odwiedziła Powiatową Komendę Policji w Rawie Mazowieckiej, gdzie pan aspirant sztabowy Jacek Sitarek opowiedział nam w interesujący sposób o trudnej i odpowiedzialnej pracy policjanta. 9 marca gościliśmy w naszej szkole, w kl. VIIc  panią mł. bryg. Miro...

Wycieczka do Rogowa

W ramach programu "Dbamy o troposferę" uczniowie naszej szkoły odbyli wycieczkę do   Centrum Edukacji Przyrodniczo-Leśnej w Rogowie , gdzie zrealizowane zostały zajęcia  „Odkrywamy sekrety natury lasu w Muzeum Lasu i Drewna” oraz zajęcia „Niska emisja - co to takiego?”   Edukac...

Otwarcie pracowni geograficzno - biologicznej

Dzięki realizacji Programu Edukacji Ekologicznej zyskaliśmy nowe wyposażenie do pracowni geograficzo - biologicznej. Pracownia jest wyposażona w nowoczesny sprzęt umożliwiający uczniom lepsze opanowanie tematów zajęć. Uroczystego otwarcia dokonali zaproszeni goście z Urzędu Miasta, pani Celina Szczur i pani Kata...

Apel ekologiczny

W ramach Programu Edukacji Ekologicznej "Dbajmy o troposferę" odbył się apel poświęcony segregacji śmieci. Swoją obecnością zaszczycili nas zaproszeni goście z Urzędu Miasta. Apel przygotowali uczniowie ze Szkolnego Koła LOP. Przygotowali ciekawe przedstawienie poświęcone tej tematyce, połączone z prezentacją. Podczas ...

Podsumowanie 1 okresu

Podsumowanie wyników nauczania w pierwszym okresie bieżącego roku szkolnego odbyło się w dwóch grupach wiekowych: klasy IV - VI oraz klas VII i VIII. Prezentacje obrazujące osiągnięcia uczniów przygotowały klasy: V f pod kierunkiem p. Katarzyny Abramovej i VIII b pod kierunkiem p. Moniki Raczyńskie...

Projekty eTwinning

"Projekty eTwinning, czyli jak nasi piątoklasiści nawiązują znajomości z rówieśnikami z innych krajów Europy"  W naszej szkole ruszył nowy projekt eTwinning dla piątych klas, prowadzony pod opieką nauczycielki języka angielskiego, Katarzyny Abramovej.  Uczniowie klas V a i V d przystapili ...

Konkurs kolęd w MDK

 ŚPIEWAJCIE ANIOŁOWIE Konkurs  „Kolęda, pastorałka, piosenka świąteczna” 31 stycznia w MDK w Rawie Mazowieckiej odbył się Powiatowy Konkurs ŚPIEWAJCIE ANIOŁOWIE „Kolęda, pastorałka, piosenka świąteczna”.  Wzięli w nim udział wokaliści z kilku powiatów, m.in. skiernie...

Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy

Protokół z przebiegu 28. Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy w Szkole Podstawowej nr 1im.Tadeusza Kościuszki w Rawie Mazowieckiej   Jak co roku, uczniowie i pracownicy Szkoły Podstawowej nr 1 aktywnie włączyli  się w zbiórkę pieniędzy na rzecz  Wielkiej Orkiestry Ś...

Zabawa karnawałowa

Jak co roku rodzice zafundowali dzieciom bal karnawałowy. Didżej puszczał muzykę, a animatorzy zachęcali do tańca i zabawy. Wszystko odbyło się w pięknym oświetleniu tworzącym prawdziwie dyskotekową atmosferę. Wśród tancerzy nie zabrakło pięknych dam dworu i postaci z baśni, jak również przedstawicieli r&...

"Jedynka" w Orszaku Trzech Króli

Jak co roku uczniowie z naszej szkoły uczestniczyli w obchodach Święta Objawienia Pańskiego uczestnicząc w Orszaku Trzech Króli....

Jasełka

20.12.2019
Jasełka

Jasełka

20.12.2019

W świat świątecznej magii przeniósł nas program artystyczny przygotowany z okazji Świąt Bożego Narodzenia. Połączenie tradycyjnych jasełek z występami zespołu tanecznego stworzyło niepowtarzalną świąteczną atmosferę. Dziękujemy artystom za piękny program, a wszystkim życzymy zdrowych, pogodnych radosnych Świąt B...

Uroczyste otwarcie boiska

20 grudnia doczekaliśmy otwarcia boiska do piłki nożnej. Wymianę wykładziny sfinansował Urząd Miasta Rawa Mazowiecka. Uroczystego otwarcia dokonał  wiceburmistrz Rawy Mazowieckiej, pan Artur Piotrowski w asyście wicedyrektorów: pani Doroty Leszczuk i pana Zbigniewa Golizdy. Wstęgę przeciął jeden z najmłodsz...

Spotkanie z Wujkiem Karolem

W czwartkowy wieczór mogliśmy uczestniczyć w wieczorku poetyckim zatytułowanym „Spotkanie z Wujkiem Karolem”. Celem spotkania był poświecenie chwili na refleksję nad życiem i twórczością św. Jana Pawła II. Nie możemy pozwolić sobie na zapomnienie o tym wspaniałym człowieku i jego udziale w prz...