KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

Zajęcia z Doradztwa Zawodowego

W ramach zajęć z Doradztwa Zawodowego 6 marca kl. VIIa odwiedziła Powiatową Komendę Policji w Rawie Mazowieckiej, gdzie pan aspirant sztabowy Jacek Sitarek opowiedział nam w interesujący sposób o trudnej i odpowiedzialnej pracy policjanta. 9 marca gościliśmy w naszej szkole, w kl. VIIc  panią mł. bryg. Miro...

Wycieczka do Rogowa

W ramach programu "Dbamy o troposferę" uczniowie naszej szkoły odbyli wycieczkę do Centrum Edukacji Przyrodniczo-Leśnej w Rogowie, gdzie zrealizowane zostały zajęcia  „Odkrywamy sekrety natury lasu w Muzeum Lasu i Drewna” oraz zajęcia „Niska emisja - co to takiego?” Edukacja prz...

Otwarcie pracowni geograficzno - biologicznej

Dzięki realizacji Programu Edukacji Ekologicznej zyskaliśmy nowe wyposażenie do pracowni geograficzo - biologicznej. Pracownia jest wyposażona w nowoczesny sprzęt umożliwiający uczniom lepsze opanowanie tematów zajęć. Uroczystego otwarcia dokonali zaproszeni goście z Urzędu Miasta, pani Celina Szczur i pani Kata...

Apel ekologiczny

W ramach Programu Edukacji Ekologicznej "Dbajmy o troposferę" odbył się apel poświęcony segregacji śmieci. Swoją obecnością zaszczycili nas zaproszeni goście z Urzędu Miasta. Apel przygotowali uczniowie ze Szkolnego Koła LOP. Przygotowali ciekawe przedstawienie poświęcone tej tematyce, połączone z prezentacją. Podczas ...

Podsumowanie 1 okresu

Podsumowanie wyników nauczania w pierwszym okresie bieżącego roku szkolnego odbyło się w dwóch grupach wiekowych: klasy IV - VI oraz klas VII i VIII. Prezentacje obrazujące osiągnięcia uczniów przygotowały klasy: V f pod kierunkiem p. Katarzyny Abramovej i VIII b pod kierunkiem p. Moniki Raczyńskie...

Projekty eTwinning

"Projekty eTwinning, czyli jak nasi piątoklasiści nawiązują znajomości z rówieśnikami z innych krajów Europy" W naszej szkole ruszył nowy projekt eTwinning dla piątych klas, prowadzony pod opieką nauczycielki języka angielskiego, Katarzyny Abramovej. Uczniowie klas V a i V d przystapili do p...

Konkurs kolęd w MDK

 ŚPIEWAJCIE ANIOŁOWIE Konkurs  „Kolęda, pastorałka, piosenka świąteczna”31 stycznia w MDK w Rawie Mazowieckiej odbył się Powiatowy Konkurs ŚPIEWAJCIE ANIOŁOWIE „Kolęda, pastorałka, piosenka świąteczna”.  Wzięli w nim udział wokaliści z kilku powiatów, m.in. skierniewick...

Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy

Protokół z przebiegu 28. FinałuWielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocyw Szkole Podstawowej nr 1im.Tadeusza Kościuszkiw Rawie Mazowieckiej  Jak co roku, uczniowie i pracownicy Szkoły Podstawowej nr 1 aktywnie włączyli  się w zbiórkę pieniędzy na rzecz  Wielkiej Orkiestry Świąteczn...

Zabawa karnawałowa

Jak co roku rodzice zafundowali dzieciom bal karnawałowy. Didżej puszczał muzykę, a animatorzy zachęcali do tańca i zabawy. Wszystko odbyło się w pięknym oświetleniu tworzącym prawdziwie dyskotekową atmosferę. Wśród tancerzy nie zabrakło pięknych dam dworu i postaci z baśni, jak również przedstawicieli r&...

"Jedynka" w Orszaku Trzech Króli

Jak co roku uczniowie z naszej szkoły uczestniczyli w obchodach Święta Objawienia Pańskiego uczestnicząc w Orszaku Trzech Króli....