KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Niepodległa

 "Żywa lekcja historii" Bractwa "Pana Michała" pt. "Niepodległa". Był to wstęp do uroczystości związanych z obchodami 100 - lecia Niepodległości, podczas którego uczniowie dowiedzieli się o okolicznościach utraty niepodległości przez Polskę oraz długiej, trwającej 123 lata drogi do jej odzyskania. W trakcie spotkania uczniowie aktywnie uczestniczyli poprzez wcielanie się w rolę "Ojców Niepodległości", dzięki czemu szybciej i na dłużej zapamiętali przekazywane informacje. Podczas spotkania uczniowie mogli także zobaczyć, jak wyglądały mundury i broń legionistów. Charyzma Pana Michała spowodowała, że lekcja upłynęła w bardzo miłej atmosferze, a uczniowie podziękowali owacjami na stojąco.
W tym roku po raz pierwszy w spotkaniu gościnnie brało udział 13 uczniów ze Szkoły Podstawowej w Chodnowie, nawiązując tym samym współpracę z naszą szkołą.