KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Podsumowanie 1 okresu

Podsumowanie wyników nauczania w pierwszym okresie bieżącego roku szkolnego odbyło się w dwóch grupach wiekowych: klasy IV - VI oraz klas VII i VIII. Prezentacje obrazujące osiągnięcia uczniów przygotowały klasy: V f pod kierunkiem p. Katarzyny Abramovej i VIII b pod kierunkiem p. Moniki Raczyńskiej. Najlepsi uczniowie z poszczególnych klas zaprezentowali się przed publicznością i otrzymali gromkie brawa za wysiłek, który zaowocował wysokimi wynikami w nauce.

Podczas podsumowania odbyło się rozdanie nagród w konkursach zorganizowanych w pierwszym okresie przez bibliotekę szkolną, a mianowicie: w konkursie plastycznym dla klas 0 - V "Moja książka - projekt okładki", w konkursie fotograficznym dla klas VI - VIII,  sleveface "Wszystkie twarze książek" i w konkursie dla klas VI - VIII  "Zostań Mistrzem Pięknego Czytania". Laureaci konkursu plastycznego z klas młodszych otrzymali nagrody z rąk pań bibliotekarek w szkolnej bibliotece.  

Gratulujemy uczniom wspaniałych wyników w nauce oraz nagród w konkursach.