KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy

Protokół z przebiegu 28. Finału

Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy

w Szkole Podstawowej nr 1im.Tadeusza Kościuszki

w Rawie Mazowieckiej

  Jak co roku, uczniowie i pracownicy Szkoły Podstawowej nr 1 aktywnie włączyli  się w zbiórkę pieniędzy na rzecz  Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Wolontariusze z Samorządu Uczniowskiego wchodzili do klas z puszką, aby zgromadzić pieniążki dla zapewnienia najwyższych standardów diagnostycznych i leczniczych w dziecięcej medycynie zabiegowej.

W tegorocznym finale udało się zebrać 1120,00 złotych. Cel akcji został osiągnięty,  a wspólnota uczniowska wykazała się empatią i wrażliwością społeczną oraz pokazała, że idea wolontariatu pomaga lepiej żyć.

                                                                                                                                                                      Ewa Malinowska

Nasza szkoła, wzorem lat ubiegłych, uczestniczyła również w XX edycji ogólnopolskiej akcji „ Góra Grosza”, która trwała od 25.11.2019r. – 02.01.2020r.

 Celem zbiórki  było uzyskanie funduszy na pomoc dzieciom wychowującym się poza własną rodziną. Uczniowie dowiedli, że oddając chociażby jeden grosz, można zrealizować wielkie przedsięwzięcie na rzecz rówieśników  znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.Pokazali, że potrafią się dzielić z innymi i  nie pozostają obojętni na krzywdę dzieci. W tym roku usypaliśmy kwotę 629,87złotych.